divendres, 24 de novembre del 2023

L'esport s'uneix un any més en contra la Violència vers les Dones

El 25 de novembre de 2023 commemorem el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i afirmem ben alt i clar, que la lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat. 

Perquè les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat. 

Perquè les violències masclistes són el principal problema de seguretat pública que té el país. 

Perquè no són un problema de les dones. 

Són un problema de tota la societat. 

Ens hem de comprometre a trencar els silencis en els entorns familiar, d’amistats, laboral, educatiu, grups de xarxes socials, espais d’oci, al transport públic, al carrer o als terrenys de joc, i a tenir un paper proactiu en la prevenció, la detecció i intervenció. Cal denunciar comportaments agressius, discriminacions i desigualtats per acabar amb la impunitat i la reproducció de les violències. 

Des del món de l’ESPORT, ens sumem a la lluita feminista dels agents i institucions del país per ajudar a garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes. 

Diem NO, amb fermesa, a actituds i comportaments masclistes de menyspreu, ridiculització, control o dominació envers les dones i els seus cossos. 

Les dones i homes de l’esport volem un ESPORT SEGUR i lliure de violències, que apel.li sempre al respecte, la seguretat, la dignitat, la diversitat, la igualtat i la llibertat de totes les persones. 

Per un ESPORT garant de drets, volem joc net a tot arreu! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada